Veceras besplatna premijera filmova u Domu Omladine Beograd

By stefan mihailovic zozon - August 30, 2016


U organizaciji Nezavisnog filmskog centra „Filmart”, od 2006. godine, realizuje se Međunarodni studentski filmski kamp „Interakcija“, u okviru koga studenti filmskih škola iz celog sveta, tokom tronedeljnog boravka u zapadnom delu Srbije, snimaju dokumentarne filmove na zadatu temu. Pored produkcije filmova, realizuju se i prateće aktivnosti koje uključuju projekcije filmova, muzičke i sportske aktivnosti. Tokom desetogodišnje realizacije kampa učestvovalo je 189 učesnika iz 47 zemalja iz 86 filmskih škola. Snimljeno je 38 dokumentaraca, od kojih je osam filmova osvojilo deset nagrada na filmskim festivalima širom sveta.
Realizacijom kampa „Interakcija“, NFC „Filmart“ nastoji da afirmiše filmsko stvaralaštvo mladih, a posebno da podstakne razvoj i produkciju dokumentarnog filma kod studenata filmskih škola. Rad u multinacionalnim studentskim filmskim ekipama, tokom produkcije filmova, podstiče multikulturalnost i razmenu iskustva između studenata filmskih akademija iz celog sveta. 
U okviru 11. Međunarodnog studentskog filmskog kampa „Interakcija 2016“, petnaest učesnika - studenata produkcije, režije, kamere, dizajna zvuka i montaže, podeljeni u tri ekipe, snimiće tri dokumentarna filma na zadatu temu.  Pored produkcije filmova, tokom kampa „Interakcija“, realizuju se i prateće aktivnosti: program „Interscreen“ (projekcije filmova), muzičke i sportske aktivnosti, izlet, kao i premijerna projekcija filmova snimljenih tokom kampa.Nezavisni filmski centar „Filmart" vas poziva da u 21h 30.8.2016, u Velikoj Sali Doma omladine Beograda pogledate premijerno filmove sa ovogodisnje Interakcije. 

  • Share:

You Might Also Like

0 коментара