Niški jazz rock sastav Jayus Jazz objavio je svoj album prvenac „Trial & Error“

By zozon blog - October 17, 2017

Niški jazz rock sastav Jayus Jazz objavio je svoj album prvenac „Trial & Error“ u izdanju izdavačke kuće Lampshade Media. Na albumu se nalazi devet pesama koje možete preslušati na sledećem linku: http://www.deezer.com/en/album/49825312.

Materijal za album „Trial & Error“ sniman je u organizaciji benda, dok su za miks i mastering bili zaduženi gitarista benda Čedomir Ilić, Milan SevdahBABY Stanković i Miloš Medić.
Jayus Jazz je nastao 2013. godine kao trio kojeg čine Zlatko Ilić na bubnju, Lazar Petrović na gitari i Čedomir Ilić na bas gitari.
U početku, trio je inspiraciju crpeo iz tema džez i fank standarda, ali su se ubzo javile originalne ideje koje su vremenom isklesane u sopstvene instrumentalne kompozicije. Muzika je u osnovi fuzija roka, fanka i džeza šarolikih aranžmana i melodičnih tema, ali uz energične ritmove i raznovrsne efekte na gitari i basu.
Pored brojnih nastupa u klubovima širom zemlje, tokom 2016. i 2017. godine bend nastupa i na festivalima kao što su Nišville, Jazz in Albania, Petrovac Jazz Fest.


  • Share:

You Might Also Like

0 коментара