BLEF- FILMSKI ZIMSKI KAMP

By Unknown - January 17, 2017

Good Films Make Your Life Better
BLEF KAMP  zamišljen je kao proces interakcija umetničkih i kreativnih disciplina kroz praktičan rad namenjen uzrastu od  7 do 20 godina, koji za cilj ima popularizaciju filmske umetnosti i zanata na filmu. Uz svakodnevne filmske projekcije, glumu pred kamerama, režiju,kameru, dramaturgiju, montažu, deca i mladi će ući u čaroban svet filma i razviti dublje razumevanje filmskih tehnika i sadržaja.Filmske radionice na BLEF kampu rezultiraju kratkim igranim filmom sa vizuelnim efektima. Filmovi će biti prikazani u kulturnim centrima širom Srbije i evropskih gradova, učestvovaće na brojnim festivalima u zemlji i inostranstvu. 
Kamp se održava od 20. januara  do 27. januara 2017. na
Kopaoniku,  Rtanj
Kamp Blef je praktično i teoretski koncipiran oko izrade filma. Osnovna ideja je da polaznici prođu ceo proces stvaranja filmskog dela: od faze preprodukcije (pripreme za snimanje), samog snimanja (produkcije) do postprodukcije (montaže, vizuelnih efekata). Kroz proces od ideje, scenarija, storyboarda, knjige snimanja, filmske glume, montaže zvuka i slike, dodavanja vizuelnih efekata, doći ćemo do konačnog proizvoda - filma.    Kamp Blef nudi edukativni sadržaj koji otvara mogućnosti obučavanja i osposobljavanja dece i omaldine za kreativno učešće u umetničkim aktivnostima u oblasti filma, montaže i novih tehnologija. Krajnji ishod može biti odlučujući za buduće profesionalno opredeljenje vaše dece. Neka od zanimanja kojima će se deca aktivno baviti su: scenarista, asistent snimanja, kamerman, tonac, glumac, montažer, umetnik vizuelnih efekata... Cilj je kod dece i mladih razviti kritičko mišljenje u odnosu na medijsku kulturu, širiti doživljaje mladih i spoznaju o filmskim izražajnim sredstvima, omogućiti mladim ljudima samostalni stvaralački rad na filmu, montaži i specijalnim efektima, uticati na kulturu življenja i aktivno provođenje slobodnog vremena. Demonstriraćemo rad koristeći najsavremeniju opremu. Postoji opciona mogućnost daljeg nastavka edukacije kroz pohađanje naprednih radionica u KC Baraka, koje se održavaju tokom cele godine, na kojima deca stiču kompetencije iz oblasti filma, filmske glume, montaže i novih tehnologija.
U toku BLEF kampa deci i mladima nudi i bogat program u slobodnom vremenu 
Program Blef kampa je organizovan svakim danom od 8:00 do 20:00 časova
Svako dete na kraju Blef Kampa dobija sertifikat o pohađanju zimskih  radionica filma, filmske i pozorišne glume, montaže i novih tehnologija.
Letnji Kamp Blef organizuje Kulturni Centar Baraka, organizacija koja se bavi promovisanjem kulture ( film, pozorište, montaža  i nove tehnologije ) . Organizacija je osnovana radi ostvarivanja ciljeva iz oblasti kulture, obrazovanja i edukacije u umetnosti, unapređenja životne sredine u nacionalnim i regionalnim zajednicama, promovisanje ekologije i ekološke svesti kroz integrisanje sa kulturom i umetnošću. 
Filmovi nastali na prošlogodišnjem Blef kampu osvojili tri nagrade na festivalu filmskog stvaralaštva dece i mladih u Jugoslovenskoj kinoteci. 
Grand Prix – film Lo3ve
Prva nagrada za najbolju režiju-film Put zelenog zmaja
Prva nagrada za najbolju kameru-film Mamac 
Profesionalni tim predavača ima dugogodišnje iskustvo u radu sa decom. Tri predavača po grupi brinu o deci u toku nastavnog programa i slobodnih aktivnosti za vreme kampa.
Kontakt :  Sve informacije o kampu Blef i rasporedu programa i aktivnosti možete dobiti na telefone 
: +381 65 9090930 , +381 64 4609843
Prijave šaljite mail: kulturnicentarbaraka@gmail.com
Broj mesta je ograničen 

  • Share:

You Might Also Like

0 коментара